Wednesday, 14 January 2015

OLIO SEAFOOD




Olio seafood ni favourite hubby. Ada 2 version samada guna seafood atau Ramly beef burger (kira beef olio la heheh).

  • Rebus pasta hingga lembut, masukkan sedikit garam & minyak agar tidak melekat dan tapiskan
  • Udang besar / crabstick.
  • 4 biji bawang putih – ditumbuk kasar.
  • Daun bayam .
  • 3 sudu besar miyak zaitun
  • Cheddar cheese dan  chili flakes untuk hiasan
  • Lemon

    Cara-cara


  1. Panaskan minyak zaitun dlm kuali dan tumiskan bawang putih sehingga kekuningan
  2. Masukkan seafood + sayur hingga masak,
  3. Masukkan spagetti, garam dan lada sulah. Tutup dgn tudung kuali dan kacau sekali sekala
  4. Masukkan sedikit air rebusan seafood tadi ( kalau kering sgt) / atau tambah minyak zaitun. Sebelum tutup api perahkan lemon. 
  5. Tutup api & tabur cheese & chili flakes kalau nak pedas.



~ Happy cooking ~

1 comment: